Glada baby med Bingo i bilen

I AMERIKA heter det för Roadkill bingo och det är en bra beteckning på hur ett spel kan få barnen att förlusta sig och vara upptagna under långa bilturer.

Roadkill bingo är ett spel där bilderna av 24 olika djur placeras slumpmässigt i ett rutnät, tryckt på papper eller kartong.

När ett utav de selekterade exemplaren utav en av dessa kreatur syns så markeras detta utav en av spelarna med någon art av skrivdon.

Små pokerchips kan också nyttjas för att benämna markerade djur, men bula i vägen gör detta till ett sämre alternativ.

Traditionellt är det blott den första personen som upptäcker djuret som får markera analog bild.

Som i vanlig bingo är syftet med spel att hitta en serie av fem kreatur som är i samma rad eller kolumn på bingobrickan.

I samma stund som fem i rad uppnås, är spelaren skyldig att skrika “bingo”, bra samt explicit, samt spelaren sägs ha “fått en bingo. ”

Priser för bingo är symtomatiskt bestämt före påbörjandet utav varje spelomgång.

Märkning utav fem djur i rad vars bilder är längs en diagonal på ett kort räknas också som en bingo.
Fyra hörn kan också räknas som en bingo.

Centret är mestadels fritt, vilket innebära att inga djur ska upptäckas för att accentuera det.

Bråk och gräl kan bilda i baksätet när ett djur är markerat men som ej tekniskt klassificerats som ej borde varit det, och när två spelande kunder samma tid får Bingo.

Besökare i framsätet innehar en klar fördel, emellertid måste föraren få någon annan märka sitt kort.

Modeord bingo

Modeord som används i bingo är ett bingo-liknande spel vari deltagarna förbereder bingobrickor med slagord och kryssar bort dem när de yttras under en evenemang, till exempel ett möte eller tal.

Målet med spelet är att träffa av ett predisponerat antal ord i rad och sedan bröla “Bingo! ” (Eller “Skitsnack! “).

Modeord bingo spelas vanligt i tillfällen vari publiken upplever att talaren, i ett försök att dölja bristen på verklig kunskap, bara sprutar ur sej en mängd paroll framför än att ge information eller idéer av verkligt nytta.

Affärsmöten ledda av inbjudna talare alternativt anmärkningsvärda personligheter från högre opp i löneskalan träffa ofta som ett bra chans, eftersom det tungomål som används utav dessa ofta har förutsägbara hänvisningar till svårbegripliga affärsidéer, som är perfekt för bruk i skapandet av bingobrickor med skitsnacksord.

En viktig del av spel är att inneha modet att faktiskt skrika “Bingo! “.
För att avstyra de tillrättavisningar som sannolikt skulle bli följden utav det får deltagarna betrakta varandra samt ickeverbal anpassa ordet “Bingo”.

En alternativ version kräver att den person som innehar uppnått bingo höjer sin hand och nyttjar ordet “Bingo” inom ramen för en kommentar alternativt be om något.

Några exempel på en liten bingobricka med blaja:

Användarcentrerad, klinisk styrning, skalbar, strategisk, milstolpe, förhållande, organisk, bandbredd, riktmärke, tänket.

Modeord Bingo skapades 1993 av Silicon Graphics Principal Scientist Tom Davis, i kooperation med Seth Katz.

Begreppet populariserades utav en Dilbert remsa i 1994, vari karaktärerna lirar detta under ett kontorsmöte.

Ett dokumenterat exempel inträffade när Al Gore, då vicepresident i USA, bekant för sin liberala bruk utav olika hypade teknikslagord, talade på MIT: s 1996 examen.

Hackare hade delat ut bingobrickor som innehöll slagord till examensklassen.