Lotterier Hur allt började Del 3 av 8

• Arla Usa, 1612-1900

• “Pieces of Eight”.

• “Slave lotteri” i 1769, som annonserade med jordens underlag och slavar som priser i Virginia Gazette.

• Tyska länder

• Modern anekdot
• Lek med nummer
• “den lägsta, elakaste, värsta formen…

Bookies kunde bifalla krita till spelaren.

• Superusla odds 1000: 1,

Arla Amerika, 1612-1900

Ett engelsk lotteri, auktoriserad av kung James I i 1612, beviljade Virginia Company of London rätten att samla in slantar för att assistera att anlägga nybyggare i den första permanenta engelska kolonin i Jamestown, Virginia.

Lotterier i koloniala Us of america spelade en angelägen betydelse i finansieringen av både privata samt offentliga företag.
Det har noterats att mer än 200 lotterier mellan 1744 samt 1776, spelade en viktig roll i finansieringen vägar, bibliotek, kyrkor, skolor, kanaler, broar, etc.

På 1740-talet, finansierades grunden för Princeton samt Columbia Universiteten av lotterier, liksom University of Pennsylvania med Akademins lotteri i 1755.

Under de franska samt indiska krigen, brukade flera kolonier lotterier för att tillföra finansieringen utav befästningar samt den lokala milisen.

I maj 1758 startade staten Massachusetts ett lotteri för krig “Expedition mot Kanada. ”

Benjamin Franklin organiserade ett lotteri för att ackumulera in pengar för att handla kanoner för gard utav Philadelphia.

Flertal av dessa lotterier erbjöd priser i form utav “Pieces of Eight”.

George Washingtons Mountain Road lotteri i 1768 misslyckades, men dessa sällsynta lotter som bär Washingtons påskrift blev istället samlarobjekt, ett exempel säljs för ungefär $ 15. 000 år 2007.

Washington var oxå högsta chef för överste Bernard Moores “Slave lotteri” i 1769, som annonserade med mark samt slavar som priser i Virginia Gazette.

I början utav frihetskriget, begagnade den kontinentala kongressen lotterier att ackumulera in slantar för att stödja den koloniala armén.
Alexander Hamilton gren att lotterier skulle vara enkelt samt att “alla… kommer att vara villiga att fara en obetydlig belopp för chansen av ansenlig vinning… samt skulle preferens en liten chans att vinna en fullkomlig del till en enorm möjlighet att vinna en del. ”

Skatter hade aldrig accepterats som ett fason att accelerera den offentliga finansieringen av projekt, samt detta ledde till den populära uppfattningen att lotterier var en form av dold uppbörd.

I slutet av frihetskriget började de annorlunda staterna att tillgripa lotterier att samla in pengar för flera offentliga projekt.

Tyska länder
Det första stora lotteriet på german jordens underlag hölls 1614 i Hamburg.
I Österrike var det första lotteriet startat 1751, under kejsarinnan Maria Theresia regeringstid, och namngavs Lotto di Genova, alldenstund det byggde på 90 siffror.

Modern historia

Game med nummer

Den game med siffror som drivs av “politiska affärer”, vari spelarna väljer siffror, var i US OF AMERICA före 1860.

År 1875 uppgav en rapport av en korad nämnd av New York State Assembly som “den lägsta, elakaste, värsta formen… utav spel som tagit sej in i staden New York, i vad som heter politikspel.

” Spelet var också populärt i italienska område så det kom att kallas det italienska lotteri, och det var känt i kubanska gemenskaper som Bolita (“liten boll”).

I det tidiga 20-talet, var spel populärt i synnerhet fattiga samhällen, och kunde spelas för så en del som $ 0, 01.
Ett av spelets attraktioner för de med låga inkomster samt dåliga arbetsförhållanden var möjligheten att investera små summa.

Därjämte, till skillnad från statliga lotterier, kunde bookies bifalla krita till spelaren.

Dessutom kunde besegrare avstyra inkomstskatt.

Olika banker kunde erbjuda olika priser, ehuru en payoff av 600 till 1 var typisk.
Alldenstund oddsen för att vinna var 1000: 1, var den förväntade vinsten för bankerna och bookies enorm.

När lotterier fick börja existera åter 1964 skulle det ta flera år av konstitutionella amendements från de annorlunda staterna före lotterierna kunde blomstra igen.

Den 12 mars 1964, blev New Hampshire den första staten att avyttra lotter i modern tid.