Lotterier Hur allting började Del 6 av 8

Fört ett tips:
Just nu är det en stor Bonuspå detta ledande svenska spelföretag.

—————————-

Vi tar i detta avsnitt glimt på några av de bekymmer somkan existera med alla varianter av lotterier, Lotto, Bingo och även skraplotter

• Bekymmer

• Biverkningar

• Problem i anknytning med att vinna en jackpott.

• Social korruption

• Scams samt bedrägerier

• Riggade maskiner

• Tombola bluff

• Avgiftsbedrägeri

• Bedrägliga Vinnande System

• Övriga

o kassörer på bensinmackar och närbutiker

o I Sverige gäller det bara att vara alert.

Bekymmer

Biverkningar

Det kan finnas vissa bekymmer i anknytning med att vinna en jackpott.

Det är säkerhets-och risker som är förknippade med att allmänt tillkännage lotteri vinnare, som att hålla familjemedlemmar för lösesumma.

Därjämte kan besegrare alltemellanåt beröra anomi från en händelserik förändring utav livsstil.

Social korruption

Somliga teoretiker hävdar att lotterier underlättar en högre grad utav ojämlikhet än ett by skall tarva maximera sin vidareutveckling igenom att ge massorna falska drömmar, vilket minskar trycket på de politiska ledarna att avhjälpa ojämlikhet.

Snarare än hävdvunnen religion, strävan sedan imaginära blivande rikedomar, genom lotteri spel, träffa som en opium för folket Marx talade om.

En annan anmärkning är att lotterier, i synnerhet sådana med stora belopp, tyder på att kapitalistiska sociala system inte innehar meritokrati som sin huvudsakliga attribut, utan domineras av andra element, som lycka.

Till exempel kan man vara lycklig att födas till välstånd och en kan ha lycka för att vinna en enorm belopp i ett lotteri.

Den uppenbarelse som ens liv i ett plutokratiska system domineras av en slump snarare än bonus för spänt arbete och intelligens är en som anses farliga utav vissa.

Purister hävdar att alla sociala system som allokerar resurser baserade på slump är ett som är skadat.

Scams och bedrägerier

Lotteri, Lotto, Bingo liksom alla former utav spel, är bräckliga för bluff, fastän den höga graden utav granskning anspråk på arrangörerna.

Rigga maskiner

En metod involverade är att mixtra med maskinen som nyttjas för nummerval.

Tombola bedrägeri
I somliga amerikanska delstater, som Kansas och Minnesota, kan förlorade lotter postas in för ett lotteris speciella priser.
Problemet med det är att medarbetare i butiker som säljer lotter alltemellanåt samlar lotter som kastas bort samt skicka dem.

Som ett lotteri tjänsteman uttryckte det, “de återförsäljararna har ett obegränsat utbud av gratis biljetter.
Du ska ej vara en FBI-agent att inse att det är en enormt ojust favör.

Avgiftsbedrägeri

Vissa avancerade bedrägerier online baseras på lotterier.
Bedrägeriet börjar med skräppost som gratulerar mottagaren på deras senaste lotterivinst.

E-postmeddelandet förklarar att för att frigöra medel behöver mottagaren betala en viss mängd (som uppbörd / avgifter) enligt de regler som innefattar.

Bedrägliga Vinnande Systems

En annan design av lotteri bluff innebära försäljning av “system” som utger sej för att bättra en spelares chanser att välja de vinnande numren i ett lotteri, Lotto eller Bingo spel.

Dessa bedrägerier baseras i allmänhet på köparens (och kanske säljarens) feltolkning av sannolikhet samt slumptal.

Försäljning utav dessa system eller programvara är lagligt, alldenstund de nämner att produkten ej kan garantera en vinst, än mindre en jackpot.

Flertal företag erbjuder en tjänst vari de kommer att köpa biljetter för på nätet besökare i något utav dussintals länder annars otillgängliga för dem, för ett massiv påslag, utav flera hundra procent.

Några nationella samt internationella lotterier har boning och minimikraven ålder.

Andra
Det har också förekommit flera fall av kassörer på bensinmackar samt närbutiker vari personalen har försökt att bedra kunder från sina vinster.

Somliga platser kräver en övervakning när lotten lämnas till kassan för att bedöma hur mycket de innehar vunnit, alternativt om de har vunnit alls när kassan sedan skannar biljetten för att bestämma vinst alternativt förlust.

Annons:

I de fall där det inte är någon synlig chans att se resultatet av skanningen har kassapersonal tagit tillfället i akt att proklamera att talongen är en nitlott eller med noll eller liten avans samt också byta den i smyg mot en annan bit alternativt talong. Efter att offererar de sig att “kasta dän den”.

Kassören kan sedan utjämna ut vinsten samt stoppa pengarna i sin egen ficka.

I Sverige kan man se på bildskärmen som är där samtliga talonger skannas in, så det gäller att vara uppmärksam.