Lotterier Hur allting började Del 8 av 8

Här tar vi en titt på:

• Ersättning av vinster

• Onlinelotterier garanterar vinnarna sina pengar igenom en försäkrings backup.

• I somliga länder är ej lotterivinster beskattningsbara,

• Rollovers

• Icke-slumpmässighet

Ersättning av vinster

Vinster behöver inte erforderligt betalas ut i en klumpsumma, i motsats till förväntningarna på många lotteri deltagare.

I vissa länder, får vinnaren välja emellan en livränta betalning samt en engångsbetalning.
Men engångsbetalningar (kontant alternativt engångsbelopp) är ett “mindre” belopp än det annonserade (livränta) jackpotten.

Medans detta varierar en del beroende på land och bolag och hur vinster investeras, får en vinnare som väljer en klumpsumma räknar med att vinsten sänks med omkring 1/3 utav den annonserade jackpotten.
På grund av detta kan en vinnare utav en $ 100. 000. 000 jackpot som väljer kontanter förvänta sej $ 33. 333. 333 netto sedan gällande inkomstskatt (er) för det år då jackpotten vanns.

När en vinnare väljer att få det maxima beloppet betalas detta mestadels ut under en period av 20 till 30 år.

Vissa lotterier särskilt de som offererar ett livstidspris, erbjuder inte ett klumpsumma alternativ.

På vissa onlinelotterier, är de årliga betalningarna endast $ 25. 000, med en saftigare ersättning under det sista året.
Denna art utav amortering mestadels sker igenom investeringar i regeringsstödda värdepapper.

Onlinelotterier garanterar vinnarna sina pengar genom en försäkrings backup.

Men det är så flera besegrare som väljer en klumpsumma, alldenstund de antar att de kan få en bättre avkastning på sina investeringar på andra mjälthugg.

I somliga länder är inte lotterivinster beskattningsbara, så det är inga skattekonsekvenser att fundera på för att välja ett betalningsalternativ.
I Kanada, Australien, Tyskland, Irland, Italien samt Union kungariket betalas samtliga priser omedelbart ut som en klumpsumma, skattefritt till vinnaren.

I Liechtenstein är samtliga vinster skattefria och vinnaren kan välja att få ett engångsbelopp eller livränta med avseenden på Jackpottvinster.

I USA innehar federala domstolar fastställt en rättspraxis att engångsbelopp från tredje andel i utbyte mot rätten till lotteri livränta inte är kapitaltillgångar för beskattningsändamål.
Framför är en klumpsumma föremål för vanlig inkomstbeskattning.

Rollovers

När det ej finns vinstlott för ett lotteri, Lotto alternativt Bingo används jackpotten till en så kallad Rollover, då priset stävs över till följande vecka samt detta kan ofta leda till ansenlig ökningar i vinster.

Om ett lotteri träffar en viss tröskel på sina Rollovers då kan den totala prissumman bli automatiskt överförd till den lägre nivån utav besegrare.

I fallet med Euromillions lotteriet dragning av den 22 september 2007 ledde detta till att totalt 20 besegrare delar en Roll Down jackpot på € 180. 000. 000

Icke-slumpmässighet

År 2003 upptäckte Mohan Srivastava, en kanadensisk geologisk statistiker, icke-slumpmässiga mall i “Tic-Tac-Toe” biljetter som såldes utav Ontario Lottery and Gaming Corporation.

“Tic-Tac-Toe” drogs dän från hyllorna, och blev det första spelet någonsin att stoppas på grund av detta.

Under 2011 rapporterades det att Joan R. Ginther, tidigare statistik expert, hade vunnit fyra annorlunda jackpots på flertal miljoner dollar i Texas från förvärv av olika skraplotter.

Det spekulerades att det var ett mönster till var samt när de segrande lotterna såldes, samt att professor Ginther hade räknat ut detta mönstret.
Detta var som man allaredan sett det sista inlägget i ”serien” ” Hur det hela började med Keno, lotterier, Lotto, Bingo samt dagens spel online med samtliga dessa varianter att få på nätet samt med skraplotter som är en ganska så nymodig design utav spel.