6 skilda lotterier hos Eurolotto

I Sverige spelar vi allt mer på lotto på webben. Det finns mängder av spelbolag som är etablerade men tyvärr är en del mindre seriösa än andra. Svensken söker trygghet samt säkerhet inför sitt spelande, och av den anledningen väljer allt fler svenskar att spela via Eurolotto. Det ägs och drivs av den seriösa svenskägda spelkoncernen Cherry som etablerades allaredan 1963 och har vid kunskap från spel i varierande dess former. Sedan en tid tillbaka har de dessutom visat sig ligga i framkant vad gäller lotterier online.

Hos Eurolotto finns det inte mindre än 6 skilda lotterier som alla erbjuder helt otroligt generösa vinster.

Euro Millions
Euro Millions är ett lotteri som har funnits sedan 2004. Det räknas som ett av världens största lotterier med undantag för Europa där det är allra störst. Folk över hela världen spelar på Euro Millions och lotteriet har bidragit till att flertal blivit miljonärer. Rekordjackpotten har gått för hela 190 miljoner euro. Att medverka och välja siffror åt sin lottorad kostar 3 euro och man väljer 5 nummer mellan 1 och 50 och två så kallade ”lucky star”-nummer. Varje tisdag samt fredag kl. 21:00 CET sker dragningar i Paris.

Euro Jackpot
Euro Jackpot är ett lotteri som lanserades så sent som 2012 men har redan etablerat sig som ett av världens främsta lotterier. Som mest har utdelningen blivit 61 miljoner euro. Dock är det möjligt att summan kan stiga upp till 90 miljoner euro. Den största skillnaden mellan Euro Millions och Euro Jackpot är vinstplanen, men däremot är det lättare att vinna på Euro Jackpot och lotterna kostar istället 2,50 euro. Euro Jackpot spelas i 16 länder och dragningen äger rum varje fredag kl. 20:00 CET i Helsingfors.

Mega Millions
Det lotteri som har det absoluta världsrekordet med största jackpott någonsin är Mega Millions där en upprymd vinnare drog hem 656 miljoner dollar. Mega Millions etablerades liksom Euro Millions år 2002. Hos Mega Millions börjar jackpotten alltid på 15 miljoner dollar och är snabbt ökande. När man spelar väljer man 5 siffror mellan 1 och 75 och därjämte ett ”mega ball”-nummer mellan 1 och 15. Lottdragningarna äger rum onsdagar och lördagar.

Powerball
Powerball som är ett lotteri etablerat i USA erbjuder varje gång en jackpott på åtminstone 40 miljoner dollar. Dock visar trenden att den skyndsamt växer till flertal hundra miljoner dollar. Varje torsdag samt söndag finns lotter tillgängliga genom Eurolotto. Välj 5 nummer mellan 1 och 59 och ett ”powerball”-nummer. Den största vinsten någon har dragit ligger på 590 miljoner dollar.
Klicka här till fler Bra lotto rekomendationer.

Lotto 6/49
Det allra mest populära tyska lotteriet heter 6/49 och kan stoltsera med en årlig utbetalning på över 5 miljarder euro. Den högsta jackpotten de betalat ut är på 45 miljoner euro. Dragningarna för Lotto 6/49 hålls 2 gånger i veckan. En jackpott på minst 1 000 000 euro lottas ut på onsdagar kl. 18 CET. På lördagar lottas den dubbla jackpotten på 2 000 000 euro ut.

Super Enalotto
Favoritlotteriet i Italien sedan 1950-talet heter Super Enalotto. Det är ett lotteri som kan brösta sig med alltsammans tre dragningar i veckan till skillnad från de övriga lotterierna. Dragningar äger rum tisdagar, torsdagar samt lördagar kl. 20 CET. Super Enalotto har gjort sin rekordutbetalning på 177 miljoner euro. För övrigt är deras jackpott obegränsad.