Använd mikrokristallinsk cellulosa om du vill ha tabletter av hög kvalitet

En tablett med medicin ska leva upp till hårda krav. Innehållet måste också vara säkert och funktionellt. Ett bra klibmedel är alltid bra att använda vid tillverkning. Klibbmedel i tabletter är till för att hålla ihop tabletten. När det kommer till tablettillverkning så är mikrokristallinsk cellulosa det vanligaste preparatet.

dragering

Mikrokristallinsk cellulosa är helt naturligt

Cellulosa är naturligt förekommande i plantor. Det håller alltid formen. Den intramolekylära strukturen är avgörande för det. Man kan modifiera cellulosa. Då bildas mikrokristallinsk cellulosa.

Mikrokristallinsk cellulosa är mycket effektiv. Om man ska dosera så kan man försöka att hålla sig till 20 %. Det fina med det hela är att cellulosa fungerar som bindande och som diskintegrerande agent. På så sätt kan du lösa tabletten när du behöver det.

Fokusera på rätt användning

Du måste hantera klibbmedel i tabletter på rätt sätt. Om de blir fuktiga är de förstörda. Hos allt-fraktfritt.se hittar du bra pris på mikrokristallinisk cellulosa.De är dessutom förpackade rätt. Tabletterna går sönder om de blir fuktiga. Om du använder ett bra klibbmedle så är det inga problem.

Förpackningar som håller vad de lovar.

Patienterna vill ju ha bra medicin. Att ta fram medicinen måste vara lätt. Idag så finns det smarta förpackningar som är lätt att öppna men som också skyddar medicinen.

Mikrokristallinsk cellulosa som klibbmedel i tabletter medför extra hårda krav. Det kan göras på flera sätt. Vissa mediciner levereras i form av burkar. Då får inte burken släppa in någon luft.

Det är klart att ingen tablett klarar hur stora påfrestningar som helst. Det gäller i alla hänseenden. En hammare mot en tablett är ingen bra kombination. Om tabletterna hanteras normalt så är det inga problem. Små tillverkare brukar släppa en tablett i golvet och den skall hålla. Stora tillverkare har dyr mätutrustning.

Så håller tabletterna i en vecka

Vissa tabletter är tåligare än andra. filmdragerade tabletter
Om det till exempel är så att patienten behöver portionera ut tabletterna över en vecka så kommer han inte att ta en tablett direkt från kartan dagligen. Då kan de läggas i fack istället.

Den typ av tabletter som kommer att hanteras vid flera tillfällen mår bra av att vara gjorda med mikrokristallinsk cellulosa eftersom detta håller ihop tabletten och ger ett gott skydd. Tabletten förstörs inte och håller formen.