Är du redo för den pandemi som coronaviruset är?

Många trodde att ryssen var vår stora fiende. Coronaviruset är en typ av pandemi som kan visa sig vara väldigt dödlig. Hur kan du skydda dig och dina kära när du inte ens kan se vem som har smittats av coronavirus? Du kan dock vidta flera åtgärder.

Med ett starkt immunförsvar står du väl rustat mot sjukdomar och virus. De flesta får bra resultat med Ester-C. Enklare och 10 ggr billigare är att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver och lösa ett kryddmått (1 gram) i lite kaffe eller annan vätska.

Just nu har vi en pandemi som kräver god handhygien

Både bakterier och virus smittar lättare via händer som inte är rena. Vi tänker inte alltid på hur ofta vi för händerna till ansiktet. Coronavirus sprids lätt utan att vi tänker på det.

Smittstopp

Handtvålar är viktiga verktyg under en pandemi. Handsprit är inte att rekommendera mot coronaviruset. Det är ingen ide att du köper handsprit!

Det finns virus som överlever handspriten. Handspriten tvättar bort det naturliga fettet i huden.
När du spritat händerna har det naturliga skyddet försvunnit och du kan bli angripen av bakterier och virus. De bakterier som handspriten inte kan ta bort finns kvar. Om ditt immunförsvar redan är nedsatt när du får coronaviruset kan din sjukdom bli mycket värre.

Längre tids användning av handsprit kan torka ut händerna och skapa sår. Då ska du istället prova så kallad katjonisk handdesinfektion som Smittstopp eller Forte.

Du kan även prova att använda bakteriedödande handtvätt. Använd en antibakteriell tvål så ofta som du anser att det behövs. Många väljer att ha en antiseptisk tvål i köket.

Just nu kan de vara svåra att få tag i men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din interaktion med andra människor

Denna pandemi hindrar oss från att leva våra vanliga liv. Det är dock nödvändigt för att minska smittospridningen.

Om alla håller sig till reglerna kan vi besegra pandemiN fortare. Smittstopp Information Andra länder avgränsade hela landsdelar i kampen mot corona.

Man kan inte gärna ha fest under en pandemi. Man kan inte se på förhand vem som smittar med coronavirus. Det är fullt möjligt att föra smittan vidare även om man inte har influensasymtom.

Det är viktigt att du desinficera ytor

Det är klokt att inhandla medel för ytdesinfektion. Det behöver inte vara mer avancerat än en bakteriedödande spray. Det kan hjälpa dig att klara dig genom en svår pandemi.

Se till att det som du beställer hem inte för någon smitta med sig. Coronaviruset överlever länge på plastade ytor. Om någon har hostat eller nyst på en produkt som du får med dig hem från butiken är du alltså i fara.

Kör inte matinköp lika frekvent som tidigare!

Det här är också ett sätt att göra sig redo för pandemi. Handlar du veckovis så kan du kanske träffa någon som har coronavirus och då blir du själv smittad. Det kan vara bättre att storhandla med större mellanrum. Prova gärna att använda engångshandskar, då är du bättre skyddad.

Försök att använda handskar eller andra typer av skydd. Om du har med dig den antibakteriella sprayen så har du ett bättre skydd. Det är många gånger bättre än handsprit.