Askorbinsyra som är C-vitamin innebär att vi mår bättre

Den som icke hört talas om askorbinsyra vet förmodligen likväl vad C-vitamin är för något. Dessa två saker som är samma sak krävs för att vi ska må bra. Askorbinsyran är en antioxidant och en organisk syra. Den är emellertid ej samma sak som citronsyra.

Den som har god koll på vitaminer är medveten om att C-vitaminet är otroligt betydelsefullt. Det har en antioxidativ effekt på andra ämnen som kan finnas i kroppen och som kan vara skadliga. Den som vet med sig inte äta tillräckligt med frukt som innehåller syran kan med fördel nyttja kosttillskott.

Känner du till det här om askorbinsyra?

Det finns otroliga mängder information om askorbinsyra. Ordet har funnits i svenska sedan 1940 men det är förstås så att flera hellre säger C-vitamin. Brist på C-vitamin kan olyckligtvis medföra farliga sjukdomar och skörbjugg. c vitamin tillskott Askorbinsyran är utomordentlig för att vår kropp ska kunna bygga upp kollagen.

Beklagligtvis är inte alltid C-vitamin räddaren mot förkylning. Även ifall den kan ha en bra effekt så kan man icke se den som ett botemedel för förkylningar.

Mat som innehåller askorbinsyra bör icke värmas upp många gånger eftersom ämnet då bryts ner. Det kan nämligen vara klokt att icke värma upp mat alltför otaliga gånger om man vill få ut mesta möjliga hälsa av den.

Om du har besvär med grönt hår så kan du askorbinsyra köpa för att bleka det till normal färg igen. Det här brukar kunna skänka utomordentligt resultat.

Risker med C-vitamin

Den som har brist på C-vitamin riskerar åkommor. Skörbjuggen är ej vanligt förekommande i Sverige där vi trots allt har god tillgång till frukt såväl som till matvaror som har tillsatser av viktiga vitaminer. Dock vill man inte gärna sträva efter brist så att kroppen fungerar sämre.

I och med att denna syra är vattenlöslig så kommer överflöd kvickt att försvinna via urinen men man ska ändå vara aktsam med att överdriva. För mycket C-vitamin kan exempelvis öka risken för njursten. Självfallet är överkonsumtion betydligt mer än en frukt om dagen.

Det har rapporterats att E 211 och askorbinsyra kan leda till en riskabel reaktion. Det här är ett ämne som finns i läsk så det kan vara förståndigt att välja livsmedelsprodukter som icke kombinerar dessa två ämnen. Det forskas fortfarande en hel del om C-vitamin och det tycks vara så att det som vi som barn fick veta av doktorn, det vill säga att C-vitaminet är livsviktigt, är sant.

c

Köp askorbinsyra I fysisk affär alternativt på nätet

Numera så kan man införskaffa askorbinsyra i helt vanliga matbutiker. Vitaminet brukar finnas bland kryddorna. Det tycks som att väldigt många föredrar att inta pulvret oralt.