Biten av en orm alternativt vinna på Oz Lotto

Blott på kul, låt oss ta en titt på Oddsen att vinna jackpotten på Oz Lotto eller bliva biten av en giftig orm eller träffad utav blixten.

Om vi börjar från början så är det ungefär 22 gånger större chans att bli träffad utav blixten, åtminstone om du bor i Australien vari Oz Lotto dras, än att vinna jackpotten på Oz Lotto.

1 på 22

När vi idag ändå är i Australien som vi samtliga vet dräller utav giftiga ormar (och öldrickande Aussis) så är chansen nio (9) gånger större att bli biten av en giftig orm än att vinna jackpotten på Oz Lotteri

1 på 9

Lite föga 1 möjlighet på 9 mindre att dö utav ett bett av ett ”killer bee” i Mexiko än att vinna jackpotten på Oz Lotteri

1 på föga 9

Om man blir orolig av dessa siffror och har börjat gå runt och bliga ned i marken eller leta efter de Mexikanska dödsbina kan det vara tid att flytta blicken upp i skyn.

Det är ungefär 250 gånger större möjligheter att en meteroit träffar jorden (inte dig direkt) än att du vinner jackpotten på OZ Lotteri.

För att addera det hela en del;

2 100 000 på 1 chans att möta utav blixten

5 000 på 1 möjlighet att dö av ormbett

5 500 000 på 1 chans att avlida av ett sting från det mexikanska ”killer bee”

182 000 på 1 möjlighet att en (stor) meteorit träffar världen

45 679 320 på 1 chans att man vinner Oz Lotto

samt

Oändligt på 1 möjlighet att man vinner Oz Lotto om du aldrig spelar.

Men samtliga dessa siffror är totalt oväsentliga för människor (vi alla) slutar vara rationella när den åtråvärda jackpotten passerar 30.. 40.. 50.. 60.. 70.. 80.. 90 miljoner dollar.

Man må vara buddhamunk alternativt Humpty Dumpty

Det australiensiska kommunistpartiet innehar skapat ett syndikat, samt buddhisterna har ett också.

Kommunistpartiet

“Jag samt tre övriga medlemmar i partiet innehar dumpat in $ 5 vardera, ”
“Vi tror inte att vi innehar en enorm chans att vinna, men den momentana detonation utav framtidstro är angenäm.
Idag är vi arbetarklassens parti och arbetarklassen i Australien har aldrig varit främmande för annorlunda ideer. ”

Det finns även en som spenderat egna pengar på en annons där texten uttalar:
”Vill du hjälpa till att sponsra mitt lotto köp så jag kan vinna samt chans att betala för att skicka en del av våra makthavare på en mycket lång semester”.

Daniel Chan, skrivbiträde i den australiska kinesiska buddistiska samhället, planerade att köpa en biljett när en tidning talade till honom. “Tja varför inte? ” sade han. “Det är en lastfordon med slantar, alternativt hurdan? ”

Mr Chan drömde om “att göra några bilaga till vår Mingyue Lay tempel i Bonnyrigg, och genom att skapa grenar för att sprida buddhismen.
Samt naturligtvis skulle vi göra några donationer till välgörande avsikt, som vi alltid gör. ”

En bostadslös man, Adam Glover, sa att om han vann jackpotten “Jag skulle köpa någonstans att hem. ”

Samt den federala folkpartiet frontbencher bekräftade att han hade inhandlat ett par biljetter.
En taleskvinna för mannen nämnde att han planerade att ge några vinster till Humpty Dumpty Foundation, som köper utrustning för barnsjukhus.

Också den islamiska samfundet innehar haft en kommentar. “Koranen bestämt förbjuder spel”, uttalar Keysar Trad, , talesman för Sheikh Taj El-Din Hilaly. “Men på min lokala newsagency har jag sett människor som är uppenbart muslimska inhandla biljetter till dragningen.
Samt icke, min shejk ej inhandlat någon lott. ”

En nattklubbsägare hade oxå inhandlat en lotto biljett, vinsterna skulle användas dels för att bygga barnhem i Sydostasien “, eftersom alla ska en motiv att leva, att hoppas samt att drömma”.

Och ett litet antal slantar kvar skulle användas för att betala advokatkostnader, uttalar hans ombud.