Desinficera med ytdesinfektion som fungerar på olika ytor

Det är inte konstigt att många känner sig villrådiga då vi drabbas av en pandemi. Ingen har någon tidigare erfarenhet av viruset och då blir man lätt orolig. Regeringen stakade tidigt ut en egenhändigt komponerad väg gällande coronaviruset. Det är dock ingen ursäkt till att inte desinficera.

Desinficera dina händer på rätt sätt för fullgott skydd

Du ska inte använda handsprit för att desinficera. Det kan verka som en bra metod för desinfektion men det är det inte. Vissa virus överlever handspritning.

Antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray har blivit ett bra substitut i dessa bristtider. Du kommer inte undan handtvätten. Det finns rutiner för handtvätt, tvätta händerna i minst 20 sekunder.

Med antibakteriell handtvål får du ett mycket gott virusskydd. Tvätta händerna ofta. Tvätta händerna om du har varit utomhus. Inte bara om du eller andra har influensa symtom. Du måste alltid använda en bra tvål. Det ger ett bra grundskydd.

ytdesinfektion är också viktigt att tänka på

Du kommer inte undan bakterierna. Du behöver inte vara sjuk i influensa för att handtag och andra ytor ska ha ämnen som kan smitta andra som rör vid dem. Bakterier kan ta sig in var som helst och i alla hem.

Under en pandemi är det särskilt viktigt. Du kan behandla varorna som du köpt hem med bakteriedödande kolloidalt silver. Det har en mycket bra effekt. Viruset har ingen chans mot sprayen.

Skydda dig året om

Rapporter visar att handspriten inte har någon vidare effekt mot virus. Prova även att använda en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion för att få ett gott skydd.

Var aldrig utan bra rengörings- och bakteriedödande produkter. Det får inte ta slut. Prova på en liten yta först innan du sprayar överallt.

handtvål

Kommer det att göra någon skillnad med ytdesinfektion

Ja, det kommer att göra skillnad om du blir bra på att hålla dina händer och ytor rena med bra produkter för ytdesinfektion. Nu vet man att coronaviruset är luftburet. Det problemet minskar om du har rena händer.