Dessa är symtomen för smittats av coronavirus

Många har coronavirus utan att veta om det. De flesta vet vad coronavirus är idag. Barn som smittas av coronavirus kan smitta vuxna.

Man har visat att smittan kan föras vidare från djur. Det är inte så svårt som man kan tro. Om du blir pussad av din hund kan du få smittan den vägen.

handsprit

Smittspridningen är igång. Om du inte ens insåg att detta var möjligt vet du inte att du nu är en person som kan smitta andra. Corona är inte samma sak som influensa.

De flesta känner till en vanlig influensa. Inkubationstiden för cononavirus är längre. Man kan smitta även fast man vidtar alla skyddsåtgärder som finns.

Har du smittats av coronavirus?

Nu känner vi till symtomen för corona. Det är till exempel feber och torr hosta. Om du har en kombination av dessa två är det ganska rimligt att tro att du kan ha smittats. Då bör du antingen stanna hemma tills du är symtomfri eller söka hjälp.

Vissa tror att de har drabbats av influensa istället. Du kan till exempel få ont i leder och ha ont i huvudet. Ibland kan man även få svårt att andas. Då ska man söka hjälp. Det är viktigt att inte vänta för länge om du får svårt att andas.

Alla reagerar olika på cononavirus

Symtomen varierar vid coronavirus. I USA har man noterat att folk tappar luktsinnet då de blir smittade av viruset. I Sverige verkar vi ha klarat oss ifrån det.

Reaktionerna kan skilja sig även inom samma familj. Man kan tycka att det är väldigt jobbigt och man kanske inte drabbas så svårt alls.

Ska du testa dig?

Kanske är det dags, särskilt om du har flera symtom samtidigt? Testar du dig så kan du kanske få cononavirus bekräftat och vidta rätt åtgärder. Då vet du hur du bör agera och du kan till exempel sätta dig själv i karantän för att inte sprida sjukdomen vidare.

Men om du ändå är hemma och inte behöver gå ut kanske du inte behöver testa. Man kan vara hemma. När symtomen väl är borta anses det återigen säkert att ge sig ut bland folk igen.

Glöm inte bort att dricka mycket vatten. Immunförsvaret bekämpar viruset, man kan ta C-vitamin och stärka immunförsvaret, precis som vid en förkylning. Man kan äta några gram C-vitamin per dag.

Kolloidalt silver har blivit populärt i USA. Katjonisk handdesifektion Preparatet finns även i Sverige.

Man kan spraya kolloidalt silver på livsmedel. Coranviruset kan inte överleva det. Många uppskattar fabrikaten IONplus och Holistic.