Det är goda nyheter att bra glukosamintabletter finns numera att införskaffa online för att behandla artros

Man måste inte mer kapitulera och tro att artros är något növändigt ont med ökad ålder. Det är idag känt olika metoder att lindra artros med ont i leder och annat bland annat med glukosamin som kan mildra symptomen. Tidigare var apoteket det enda ställe man kunde hitta bra glukosamintabletter på.

Att man ska strunta i att inhandla glukosamintabletter på apoteken skulle kunna synas vara en ordentlig brasklapp

Har du provat apotekens glukosamintabletter och märkt att de saknar effekt? Du är inte ensam. Den dystra hemligheten är läkemedelsindustrin klassat detta kosttillskott som läkemedel och detta har gett apoteken monopol.

Det är monopolet som gör att apotekens priser är skyhöga och kraftigt överstiger normala marknadspriser.

glukosamin

Det finns många underlag från studier som visar att bästa effekten uppnås vid 1500 mg (1,5 gram) per dag. Detta resultat gäller generellt oavsett om det är knän, fingrar eller andra kroppsdelar. Handlar man Artrox glukosamin på apoteket får man trots vad dessa studier visar bara 625 mg per tablett.

Vad värre är att apoteken rekommenderar max 2 tabletter per dag vilket ger för lite och tre tabletter är för mycket. Vad kan man göra? Köpa glukosamintabletter för djur? I hälsokostbutikerna finns både pulver och tabletter men kvaliten är osäker och dessutom är de avsedda för djur. Då kan en bättre lösning vara att handla online istället.

För det går att hitta alldeles utmärkta glukosamin i tablettform online

GlukoPlus är ett välrenommerat fabrikat från Gelest AB. Bakom detta märke, GlukoPlus, döljer sig glukosamin av mycket hög kvalitet som är avsett för människor. Det är precis samma produkt som av företaget säljs i Storbritannien som kosttillskott till människor.

Som tur för oss svenskar finns glukosamin både som pulver och tabletter att handla från exempelvis allt-fraktfritt och prisad på nätet. Etiketten säger häst eller hund men innehållet är alltså samma fina glukosamin som man som människa kan ha stor användning av.

Så om du söker glukosamin till rätt pris med bäst kvalitet är detta det bästa sätttet. Som du vet gäller det ganska stränga regler för svenska e-butiker.

Det är viktigt att du följer en helhetsbehandling utav artros för att få fullvärdig verkan

Det första man skall veta om glukosamin är att det tar ca. 3 veckor innan det verkar. glukosamin till häst Så lång tid tar det innan din kropp örjar producera smörjmedel till dina leder. Då minskar eller försvinner smärtan. Reklamen säger: hjälper inom 3 veckor.

Tyvärr är det så att trots glukosaminkuren kanske man har del värk kvar. För att behandlingen ska ge maximal effekt ska det vara en heltäckande behandling med rätt gymnastik.

Sjukgymnaster, eller fysioterapeuter som de heter numera, kan visa lämpliga övningar som kan utföras i hemmet. Yoga kan vara ett alternativ att testa. En promenad i maklig takt för att sllippa värken.

Kanske är den livsstil man har inte är den allra bästa för att minska eller slippa värken helt. Glukosaminet kanske man måsta börja ta redan i 40årsåldern eftersom kroppen redan minskat produktionen av smörjmedel