Det är slut på handsprit på apoteket var kan du köpa desinfektionssprit nu?

När fler och fler svenskar insåg att Europa hade drabbats av en pandemi som inte tycktes bry sig om gränser eller språk blev det panik. Många köpte handsprit på apoteket med förhoppningen att detta skulle ge ett fullgott virusskydd. Desinfektionssprit har lurat många. Särskilt inte mot coronavirus som har visat sig vara en mycket lömskt smitta.

Finns det alternativ till handsprit på apoteket som kan fungera lika bra?

Den handsprit apoteket har att erbjuda är inget vidare. På senare tid har många blivit besvikna när man har märkt att desinfektionssprit inte har fungerat.

handdesinfektionsmedel

På senare tid har det tagits fram tvålar som är mycket effektiva mot både bakterier och virus. De personer som ofta använder alkohol som rengöringsmedel vittnar om att de får torra händer efter en tid.

Det kan ju tyckas märkligt att folk rusar efter handsprit mot virus som sliter på huden utan att ens ge det skydd som man är ute efter. Den antiseptiska tvålen är mycket mildare mot huden.

Prova även att köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion. Katjonisk handdesinfektion är bra att ha till hands oavsett om folk omkring dig uppvisar influensa symtom eller inte.

Alla som du bor med måste ha rena händer

Den som bor själv har kanske ett bättre skydd. Har du en bra handtvål och en antibakteriell spray kan du lätt se till att händer och ytor är utan farliga virus och bakterier.

Det är inte samma sak om du har barn. Kanske har dina barn blivit smittade i skolan. Man måste se upp. Undervisa barnen i att tvätta händerna.

Det är också smart att både vuxna och barn byter kläder. Det är en god vana att ha inomhuskläder. Kläderna är nog inte smittade då. Du kan använda bakteriedödande spray om kläderna är kontaminerade.

Man kan spraya grönsaker och frukt. Sprayen övervinner alla virus. IONplus och Holistic är bäst.

Du kan även använda sprayen som ytdesinfektion

Utöver noggrann handtvätt är det viktigt att se till att ytor i ditt hem och på jobbet är rena. Med ytdesinfektion håller du viruset borta. Har du en balkong kan du ta ut alla kassar dit och sedan desinficera varorna innan de plockas in i köket.

Lär alla som finns i ditt hushåll hur man ska använda en antibakteriell spray. Tvål ska finnas överallt där du tvättar dig. Många har bara tvål i badrummet. Tvål fungerar lika bra i köket. Tänk på det istället för att köpa HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.