Fungerar bakpulver på samma sätt som bikarbonat då man vill städa med det?

Bakpulver har fler fördelar än bikarbonat.

Man behöver ju större volymer om man ska städa mycket. Men det är inte allt.

Bakpulver för bakning och för annat som måste göras därhemma

var

Bakpulver använder man ju till bakning. Oavsett om man ska baka scones eller en god chokladkaka så kan man behöva en till två teskedar av bakpulvret för att få god jäsning.

Bakpulver innehåller natriumbikarbonat, syra och stärkelse. Man kan jäsa endast med bikarbonatet också men då ska det vara speciella omständigheter.

Men vad är bikarbonat och är inte det här samma sak som bakpulver? Det finns vissa likheter, absolut.

Det kan användas till städning

Natriumbikarbonatet är den rena formen. bikarbonat storpack Om man ska städa så är det bäst att använda den rena formen.

Men du kan också få viss effekt med bakpulvret om du håller i ättika. Den rena formen säljs dessutom i större förpackningar.

Om du vill göra en smet så är originalformen också bättre eftersom den löses upp långsammare i vattnet så att du kan få rätt konsistens på smeten som du sedan behandlar diskbänk, handfat och toalett med.

Det är bäst att ha bikarbonat hemma

Blanda inte ihop natriumkarbonat och bikarbonat med varandra. Allt-fraktfritt.se har dem på lager.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja.

När man ser skillnaden så förstår man ju att bikarbonatet är klart bäst. Har du det rena saltet som både jäser och gör rent så ordnar allt sig. Du kan baka om än med en mindre mängd pulver och du kan få bort fläckar och smuts. Omvänt sett så är det inte lika självklart.

Man kan ju använda bikarbonatet på en mängd olika sätt. Du kan till och med bleka tänderna.

Men självklart kan man ha det till annat också. Med detta klarar du det mesta!