Fungerar handdesinfektion?

Det är svårt att komma undan det nya viruset. Under en pandemi vill man ha så rena händer som möjligt. Men finns det handdesinfektion som det verkligen går att lita på?

Flera undrar det. Den som blir sjuk kan bli allvarligt drabbad. Sjukvårdssystemet jobbar på högvarv just nu. Köp andra alternativ än handsprit mot virus.

handsprit

Prova att köpa tvålar istället för handdesinfektion handsprit mot virus

Du kan använda tvål hemma istället. Om vi lyssnar på experterna visar det sig att handsprit mot virus inte alls är säkert.

Spriten tar inte alla bakterier. Handsprit biter inte på förkylningsvirus.

desinficera

De virussorterna smittar fortfarande. Har man otur så kan man få coronasmitta utöver det. Har du provat Forte eller Smittstopp än?

Om du ska välja mellan en antibakteriell tvål och handsprit mot virus är det säkrare med tvålen. Handtvätt med vanlig tvål är för det mesta effektivare mot smitta eftersom du gnuggar händerna med tvålen längre än vad du gör med desinfektionssprit som snabbt torkar bort från dina händer.

Lär dig hur du kan desinficera både händer och andra ytor

Om du vet hur du ska inleda din handtvättrutin så är du bättre skyddad. Bra handdesinfektion uppnås när du använder tvålen länge. Du måste tvätta skölja händerna i 20 sekunder.

Det är inte bara om du själv upplever influensa symtom som du ska desinficera händerna med en bra antiseptisk tvål. Ha för vana att göra det jämt. Smittan finns runt omkring oss.

Tänk på att göra rent dörrar handtag

Låt oss säga att du är duktig med handtvätt och att du får ett gott virusskydd på detta sätt. basala hygienrutiner Tvätta handtagen lika noga. Det vinner du ingenting på.

Du kan få bakteriefria handtag med en antibakteriell spray. Det kan vara i ditt hem såväl som på jobbet där många människor rör sig varje dag.

Sprayen kan även användas på möbler. Då minskar du smittan. Coronaviruset är tillräckligt starkt för att leva i 72 timmar. Sprayen löser det problemet.

Så ska du sköta din handdesinfektion

En bra bakteriedödande tvål är a och o. På så sätt blir handsprit virus överflödigt. Om du köper en vattenbaserad handdesinfektion så är du hemma.