Glycerin tar hand om det mesta

Vad är glycerin?Du kanske har läst om detta online. Glycerinet är en trevärdig alkohol som finns i fett och som kan användas på lite olika sätt. Glycerin (Glycerol) är det ämne som ger fyllighet i vin och finns i mängder av livsmedel.

Om man tränar har man fördelar av att använda glycerol som det också kallas. Men det är inte bara muskelknuttar som är intresserade av vegetabilisk glycerin.

Använd glycerol i vardagen till allt från fitness till behandling av smuts

Glycerol säljs på apoteket, men dock i mindre doser. Glycerol säljs dock billigare på nätet.På allt-fraktfritt.De säljer billigare. Köp bara glycerin som är godkänt av livsmedelsverket.

Glycerol användning är varierad så man kan använda tuben eller burken som man har köpt till flera olika saker.

Glycerin används av många som ett utmärkt fläckborttagningsmedel. Köpa glycerol Som andra fläckborttagare måste du förbehandla någon timme innan du tvättar. Några timmar innan tvätt är att rekommendera för bästa resultat.

Många bygger sin hobby kring ämnet. Prova till exempel att göra en snöglob. Såpbubblorna blir extra stora om du blandar i glycerinet. Det blir en ny dimension!

Det ska användas med försiktighet.

Glycerinet används i exempelvis hudvårdsprodukter. Läs på din hudkräm, kanske finns det i din innehållsförteckning.

Om man vet vad man gör kan man kombinera glycerin med andra gynnande produkter. Ibland händer det att man hör rapporter om magont, men det är oftast överdrivet. Då kan det kanske vara säkrare att köpa en färdig fitness-produkt där glycerolen ingår som en av ingredienserna.

Om du ska glycerol köpa för invärtes bruk så gäller det att du får en produkt som är säker att förtära. Ibland kan ju produkten vara farlig att äta.

Så får du din hemmagjorda hudvård att fungera

vegetabilisk

Glycerin är ett bra ämne om man vill göra egna produkter för hudvård. Det spar du pengar på. Det här kan ju vara värt att testa och om det inte skulle fungera så som man tänkt sig så är det bara att låta det som blev kvar fungera som fläckborttagningsmedel!