Handsprit på apoteket tar slut fort men här kan du fortfarande köpa desinfektionssprit

Den nya smittan nådde snabbt Europa och då fick alla panik. Flera har redan köpt handsprit på apoteket. Fortfarande är det många som tror att desinfektionssprit är det bästa som man kan köpa. Coronaviruset klarar av handspriten utan problem.

Allt fler frågar sig om det finns andra alternativ till handsprit på apoteket

Det finns helt klart alternativ till den handsprit apoteket säljer och du kan få bättre lösningar om du väljer andra produkter. Många har fått uppleva att desinfektionssprit inte har fungerat som man trott.

handdesinfektion

Det finns flera problem med att använda handsprit istället för ordentlig handtvätt eller en antibakteriell tvål som bevisligen kommer att ta död på bakterier och virus. Handsprit kan vara obehagligt att använda i längden.

Man kan ju tycka att det är konstigt att folk köper handsprit i tron att det skyddar. Det är ju mycket smartare att välja en antiseptisk tvål som är mild mot huden och som verkligen tar död på coronavirus och andra smittor som vanlig influensa.

Du kan köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion som är gjord för att vara effektiv och enkel att använda. Produkter som katjonisk handdesinfektion kan användas när som helst på året.

Kom ihåg att tvätta händerna

Om du bor själv så kanske du kan hålla smittan stången. Du kan även prova att använda den antibakteriella sprayen.

Det är inte lika självklart i hem med barn. Skolan är en vanlig plats för bakterier och virus, det är lätt att bli smittad. Man måste vara försiktig. Lär barnen att tvätta händerna.

Det är också smart att både vuxna och barn byter kläder. Det är bra om man har kläder för inomhusbruk. Kläder som du har använt inne har inte smittats utifrån. Prova att ha kolloidalt silver på kläder som kommer utifrån.

Grönsaker och frukt kan sprayas med kolloidalt silver och sedan självtorka. Coronaviruset har ingen chans. Kunderna gillar IONplus och Holistic extra mycket.

Sprayen är mångsidig, den kan användas som ytdesinfektion

Utöver noggrann handtvätt är det viktigt att se till att ytor i ditt hem och på jobbet är rena. Med ytdesinfektion håller du viruset borta. Har du en balkong kan du ta ut alla kassar dit och sedan desinficera varorna innan de plockas in i köket.

Hushållets alla medlemmar måste hålla samma rutiner. Och kom ihåg att det är viktigt att ha handtvål vid varje kran. Många har bara tvål i badrummet. Ha det i köket också. Mycket viktigare än att jaga HANDSPRIT FRÅN APOTEKET där den ändå har tagit slut!