Hjälper handsprit mot en pandemi?

Virus är många till antalet. Coronaviruset har en struktur som innebär att viruset har ett hölje. Det betyder att det är lite lättare att ha ihjäl vilket är bra att veta om. Många faller fortfarande i den klassiska handsprit fällan.

alcogel

Man måste noga utreda bakterier och virus vid en pandemi. Du ska alltid ha god hygien. Genom att tänka på hygienen minskar du risken att insjukna i olika sjukdomar.

Är handsprit bättre än tvål?

Många undrar om de ska använda sig av vanlig tvål hellre än handsprit för att skydda sig mot en pandemi. Svaret är enklare än du tror. Virus omges oftast av ett hölje som tvål kan angripa. Man ska inte underskatta kraften i tvål och vatten.

De flesta ur vårdpersonalen rekommenderar ju handtvätt före handsprit. Handspriten kan bryta ner proteinstrukturerna som finns i coronavirus och det gör att det inte längre är verksamt. Men det här är inte hundra procent säkert och därmed inte ditt första val.

Handtvätt är dock inte överlägset handspriten, de båda metoderna ger ungefär samma resultat. Handsprit är dock inte det bästa medlet vid desinfektion.

Alkoholfri handdesinfektion fungerar bra

Många blir besvikna på hur handsprit presterar. Dels är det så att du måste gnugga ordentligt. Annars får du inte den effekt du vill ha.

Då kan det vara mycket bättre med en antibakteriell tvål som du kommer att använda på rätt sätt. Så gör du för att välja rätt desinfektion för rätt virusskydd

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa valet om man vill ha en bra desinfektion. Alla medel har olika verkan. Vid pandemier är det viktigare än någonsin att ha ett fullgott virusskydd.

Se desinfektion som din räddare i nöden

Du måste använda dig av desinfektion hela tiden. De som brukar tvätta händerna regelbundet har redan vanan inne. Det ger dig ett bra virusskydd.

handsprit

När du tvättar händerna så håller du bakterier och virus borta. Ibland kan man höra att men inte behöver tvätta händerna om man inte har rört någonting. Glöm inte bort att du ändå rör vid ytor inne på toaletten.

Du kan inte bara tvätta händerna om du vill ha det bästa virusskydd

Inledningsvis trodde många att coronaviruset var influensa. Italien förstod dock ganska snabbt att det var frågan om någonting mycket värre än en influensa.

Det är alltid viktigt med god hygien men det är extra viktigt vid svåra pandemier. En antibakteriell spray kan du använda på många ytor. Då får du ett komplett virusskydd.

Se till att du bara använder dig av säkra och beprövade produkter

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. smitta Det är inte sant. Du kanske inte får full effekt av att använda handsprit. Kanske överskattar du då hur bra virusskydd som du egentligen har.

Bra skydd handlar om mer än bara bakterier och virus. Det är viktigt att välja rätt skydd. Det kan vi inte rekommendera. Du måste vara extra noga om du smörjer in dig ofta.

Vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion kan vara minst lika bra som andra preparat. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns i handeln idag. Det är en produkt för dina händer.

Kolloidalt silver kan ätas när det torkat. Då kan du bortse från tredagars karantän.

En bakteriedödande spray är bra att ha hemma för desinfektion oavsett om det råder förkylningstider eller inte. Du kan ta med sprayen överallt.
Då vi sedan tidigare vet hur vi ska använda oss av tvålen är vi mycket mer bekväm att använda den. Antibakteriella medel finns som sprayer också.

När ska du vara extra noggrann?

Om du redan har symtom från virus så har du väntat för länge. Om du redan har vanan inne för att tvätta händerna så är det ingen fara.

Det finns alkoholfria varianter som är mycket bättre än handsprit. Alla pandemi är olika men om du använder tvål och vatten tillsammans med en bakteriedödande spray så har ett gott skydd.

Det finns skonsamma alternativ

Om du använder alkohol på händerna så slits de mycket. Det gör att huden blir väldigt torr och kan spricka. Det är inte bara obehagligt för att det då gör ont att applicera alkohol.

Virus har lättare att ta sig in via öppna sår. Sådant måste man tänka på innan man använder handsprit för att skydda sig vid en pandemi. Då kan Smittstopp, Forte och Pandemstop vara bättre alternativ. Det torkar inte ut huden.