Just nu kan det vara slut handsprit på apoteket då kan det vara svårt att få tag på desinfektionssprit

Den nya smittan nådde snabbt Europa och då fick alla panik. Många köpte handsprit på apoteket med förhoppningen att detta skulle ge ett fullgott virusskydd. Desinfektionssprit har lurat många. Hansprit biter ju inte på coronaviruset.

Du känner väl till att du kan välja andra varor än handsprit på apoteket?

Oftast finns det mycket bättre alternativ till handsprit apoteket. Faktum är att desinfektionssprit inte nödvändigtvis fungerar så effektivt som man kunde hoppas.

smitta

Det finns flera problem med att använda handsprit istället för ordentlig handtvätt eller en antibakteriell tvål som bevisligen kommer att ta död på bakterier och virus. Handdesinfektionsmedel med alkohol kan vara otroligt obehagliga att använda ofta.

Det kan ju tyckas märkligt att folk rusar efter handsprit mot virus som sliter på huden utan att ens ge det skydd som man är ute efter. Det är ju mycket smartare att välja en antiseptisk tvål som är mild mot huden och som verkligen tar död på coronavirus och andra smittor som vanlig influensa.

Prova även att köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion. Katjonisk handdesinfektion är bra att ha till hands oavsett om folk omkring dig uppvisar influensa symtom eller inte.

Kom ihåg att alla i ditt hushåll måste hålla händerna rena

Den som bor själv har kanske ett bättre skydd. Med en antibakteriell spray får du ett extra skydd.

I hem där det finns barn är det inte lika självklart. Då kan barnen komma hem med virus från skolan. Man måste vara försiktig. Barn måste lära sig att tvätta händerna genast då de kommer hem.

Försök att byta kläder så ofta det går. Man måste ha inomhuskläder. Kläderna är nog inte smittade då. Om du vet att kläderna har exponerats så kan du spraya bakteriedödande spray på dem.

När sprayen har torkat kan den ätas, därför kan den användas på livsmedel. Inget virus i världen står emot den sprayen. Kunderna gillar IONplus och Holistic extra mycket.

Spraya med antibakteriell spray för att få god ytdesinfektion

Rengör även ytorna på jobbet. Du kan bruka ytdesinfektion för att se till att viruset inte följer med hem. Viruset kan fastna på matkassar.

Alla måste hålla samma rutiner. Och kom ihåg att det är viktigt att ha handtvål vid varje kran. Inte bara i badrum där folk tvättar händerna efter toalettbesök. Glöm inte bort att köpa till köket. HANDSPRIT FRÅN APOTEKET kan inte ersätta det.