Kan jag bli av med coronavirus?

Då det ännu inte finns något färdigt vaccin och heller ingen medicin mot Corona är det många som funderar på om det finns produkter mot coronavirus. Det finns enkla medel att ta till. En god handhygien är viktigt.

Så ska du tvätta händerna!

Det har länge pratats om vikten av proper handtvätt för att klara sig från att bli smittad av coronavirus. Dels ska du ha en bra antibakteriell tvål och dels måste du veta hur du ska använda den. Antiseptisk tvål kommer inte att desinficera på rätt sätt om du sköljer bort den för snabbt.

För bästa möjliga resultat ska handtvål eller antibakteriell spray för händer appliceras rikligt. För ett bra resultat så måste du tvätta händerna i minst 20 sekunder. Skölj sedan händerna. Det gör att handspriten blir onödig.

Torka händerna på en ren handduk. Under en pandemi kan det vara klokt att använda engångsservetter för att torka händerna även hemma. Använd det som känns rätt för dig.

Om du har otur så kan coronavirus finnas på jobbet

Rengör mer än bara händerna. Virus sprids lätt till våra dörrhandtag. Man måste även vara noga med hygienen på jobbet.

Plastade ytor gör att coronavirus kan överleva längre. Oftast rör dig om flera dagar. En antibakteriell spray för ytdesinfektion kan hjälpa. Det är lätt.

influensa

Behandla även sådant som du tar med dig hem. Den säkra sprayen kan användas där du har behov av den. Dessa är bättre produkter mot coronavirus.

Tänk på immunförsvaret

Ät gärna lite C-vitamin i förebyggande syfte. Enklast att köpa som askorbinsyra i pulverform, mycket billigare än tabletter.
Det räcker med 1 gram. Alla är överens om att redan vid 0,2 gram gör det nytta. Hälsogurus brukar säga 2 gram/dag uppdelat på minst 2 ggr och att man tar 1 gram 5-6 ggr/dag om man blir smittad.

I USA säljer man kolloidalt silver som kosttillskott. desinfektionsmedel spray Meningarna går isär om det fungerar, den som vill veta mer kan söka upp Dr. Annika Dahlkvist blogg och läsa mer.
Du kan spraya kolloidalt silver på grönsaker och frukt. Dödar alla virus. De som köper IONplus tycker att det fungerar.

Det går inte en dag utan att Anders Tegnell syns i TV. Skolorna kan inte följa alla rekommendationer. Man ska hosta i armhålan.
Coronaviruset kan leva upp till 3 dygn på ytor, där det hamnar när man stöter mot något. Rådet kom av Anders Tegnell för 10 år sedan. Använd sunt förnuft och ta med lite näsdukar eller servetter. Vi har gett dig några exempel. https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/

Hjälper handskar mot viruset?

Handskar är en produkter mot coronavirus. Handskarna är bra att ha och dessa kan du till exempel använda då du går och handlar. Engångshandkar skall vara virustäta operationshandskar. Försöka att inte röra vid dig när du har handskar på. Så kan coronavirus komma in i kroppen.

Ansiktsmasker kan också vara bra men bara om de är professionella av klass 3. Den enklare typen som de flesta har fått tag i har inte tillräckligt finmaskiga hål för att hålla coronavirus ute. De produkterna är lika effektiva som en halsduk.

Var försiktig med hur du använder dina händer i dessa tider. Använd rätt handdesinfektion så är det ingen fara. Kom bara ihåg att tvätta händerna.