Lottovinst Vad göra samt ej göra

Varje lotteri har en förteckning av saker som är bra att göra och vissa har saker som man inte ska göra.

“Köp inte i denna närbutik, ” skulle somliga kunna råda.

“Satsa på dessa nummer när det är den här tiden på månaden”, skulla övriga föreslå.

Även om flera utav dessa “tips” till stor del bygger på spekulation och skrock, är det ett litet antal mycket praktiska saker för dig att grunna på när man lirar på lotto.

Har du tid kvar att njuta av dina vinster?

De flesta lotterier innehar ett par alternativ – ett fixerad belopp alternativt 20 – till 30-års livränta – när du hävdar din jackpot.

Detta innefattar för de större spelföretagen, men beakta inte samtliga.

En del har blott möjligheten till livränta

Så vid spel på lotto med de riktigt stora vinsterna se till att du har tillräckligt med år kvar i livet att njuta av din pengar.

Ta exempelvis fallet med Louise, en pensionerad servitris.

Vid (då) 94 års ålder, kan man knappt räkna med sej att hon skulle kunna avvakta de 20 år som fordrades för hela hennes $ 5. 600. 000 jackpot skulle hinna betalas ut i form utav livränta.

Hon startade ett mål för tillgängliga spelföretaget (som råkade vara statens eget) att betala hela summan i förskott, men domaren dömde bort henne.

Om man tänker vinna de stora pengarna, se blott till att man innehar tid att göra det bästa utav dem. Klicka här nu för mer info

Lova inte dina Vinster till någon

Detta innefattar om du har vunnit något lotteri, oavsett om det är en division 7 pris i Australian Oz Lotto alternativt någon annan jackpott.

Det borde inte anlända som en överraskning för dej när familj och “vänner” abrupt kommer krypande när din oväntade jättevinst blir känd.

Men detta betyder inte att man skall gå runt och pantsätta dina pengar till dem, även om hurdan liten antal det kan röra sig om.

Jackpottvinnaren Keith Bryce lärde sig denna hemuppgift den hårda vägen.

Strax sedan han hävdat sin avans, gav han $ 10. 000 var till sin mamma och syskon, ihop med ett försäkran om mer framöver.

Tre år efter att ha vunnit, är Bryce nästan pank och tillbaka i arbete som han slutade när miljontals dollar rann in.

Du kan lätt hamna i samma historia om du lovar dina pengar till kompisar och släktingar.

Var försiktig med att spendera för mycket

En sak du ej får förgät är att du kommer antagligen att betala uppbörd på dina vinster från lotteriet.

Din jackpott kan komma att bli mer förbannelse än välsignelse om det visar sig att man innehar spenderat allt samt därmed har kvar att betala hundratusentals dollar i uppbörd som du inte längre har.

Samhället heller skatemyndigheterna ser inte heller emellan fingrarna eller är speciellt välvilliga mot förut lotteri vinnare som har gjort utav med samtliga sina slantar samt är tillbaka i fattighuset.

Så är fallet med Michael Carroll som vann $ 15. 400. 000 på British National Lottery.

Han spenderade fort det på lyxbilar och accessoarer.

En dokumentär berättar historien om hurdan Carroll, nu nästan pank, måste belåna sina saker bara för att kunna behålla något av all den lyx han köpt.

Tidigare Lotto miljonärer hävdar att vinna en jackpott är ett utmärkt chans att experimentera nya saker samt ge livet i en ny riktning.

Om du har turen att vinna en jackpott, kom bara ihåg att det är något du kan njuta av resten av ditt liv och inte bara för de kommande 365 dagarna.