Många vill ha handsprit på apoteket just nu därför kan det vara brist på desinfektionssprit just nu

Det blir allt svarare att undvika det nya viruset, även i Europa. Flera har redan köpt handsprit på apoteket. Men desinfektionssprit är inte alltid den bästa lösningen. Man har kunnat visa att handsprit inte hjälper mot det nya viruset.

Allt fler frågar sig om det finns andra alternativ till handsprit på apoteket

Om du tror att de bästa varumärket är handsprit apoteket så tror du fel. Det är väl känt att desinfektionssprit inte fungerar mot vanliga virus.

antibakteriell

Det finns flera problem med att använda handsprit istället för ordentlig handtvätt eller en antibakteriell tvål som bevisligen kommer att ta död på bakterier och virus. Handdesinfektionsmedel med alkohol kan vara otroligt obehagliga att använda ofta.

Helt enkelt är det så att man köper ett skydd som man vet inte fungerar. Den antiseptiska tvålen är mycket mildare mot huden.

Prova även att köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion. Det kan vara bra att ha katjonisk handdesinfektion hemma också.

Det är extra viktigt att tvätta händerna just nu

Om du bor själv så kanske du kan hålla smittan stången. Du kan även prova att använda den antibakteriella sprayen.

I hem där det finns barn är det inte lika självklart. Då kan barnen komma hem med virus från skolan. Ta det lugnt. Lär barnen att tvätta händerna.

Just nu måste du byta kläder oftare. Man måste ha inomhuskläder. De har inte smittan. Kläder som kan ha smitta kan behandlas med bakteriedödande spray eller kolloidalt silver då de inte tvättas i maskin.

Prova att använda sprayen på frukt. På så vis dödar du virus. Bäst resultat nås med IONplus och Holistic.

Du kan även använda sprayen som ytdesinfektion

Utöver noggrann handtvätt är det viktigt att se till att ytor i ditt hem och på jobbet är rena. Du kan bruka ytdesinfektion för att se till att viruset inte följer med hem. Har du en balkong kan du ta ut alla kassar dit och sedan desinficera varorna innan de plockas in i köket.

Den antibakteriella sprayen kan användas av alla. Se till att du inte får slut på handtvål. Ha tvål på andra ställen också. Ett kök måste ha en bra tvål. Det är bättre än HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.