Nästa gång du behöver handtvätt kan du använda handtvål

Handhygien är av extra stor betydelse just nu. Kika i ditt tvållager så att du vet om du har rätt typ av handtvål hemma. Den rådande situationen har medfört att allt fler använder handtvätt.

Många tror att handsprit är tillräckligt.

Coronaviruset har fått folk att köpa handsprit som aldrig förr. Det blev till och med slut på handsprit på apoteket när folk skyndade sig att bygga upp lager. Nu undrar allt fler om handspriten faktiskt biter på viruset.

Handspriten är inte ens särskilt effektiv till exempel mot vanlig förkylning. Sikta på att bruka en bra handtvätt istället. Det är ingen ny information precis.

Slipp få influensa genom att använda rätt handtvål på rätt sätt

desinfektionmedel

Antibakteriell tvål dödar smittan. Tvålen måste inte innehålla alkohol. Det finns bakteriedödande tvål som är mild och skonsam mot din hud men aggressiv mot virus och bakterier. Många väljer att köpa Smittstopp handtvål.

Nu när coronaviruset härjar måste du bruka handtvätt. Det gäller att få en god desinfektion, tvätta därför händerna i minst 20 sekunder med en tvål av god kvalitet. Glöm inte att spola av händerna efteråt.

Det är också viktigt att tvätta händerna regelbundet. Inarbeta en vana där du använder dig av handtvål. när du tvättar händerna. Kom även ihåg att tvätta händerna när du kommer hem. Köp gärna hem mycket tvål som du kan använda länge. Då glömmer du inte så lätt.

När får du smitta på dina händer?

Det är viktigt att ställa sig den frågan. handsprit apoteket Handtvål är inte allt.

Du kan också använda bakteriedödande medel på ytor som du ofta tar i. Oftast är det lika viktigt som handdesinfektionsmedel. Har du provat den bakteriedödande sprayen?

Interagera med andra så mycket det går. Tänk på att du kan bli sjuk om du umgås med andra som är sjuk. Då kommer en bra handtvål väl till pass, använd det som din dagliga handtvätt.

Alla måste tvätta händerna för att det ska fungera

Om vi har en handtvål hemma som inte används så faller hela rutinen för handtvätt. Kom ihåg att använda de rengöringsprodukter som du köper hem. På alla platser som du kan komma på.