Om du har bikarbonat hemma så är saken biff

Det finns vissa saker som man inte vill vara utan. Att ha basvaror hemma är mycket viktigt. Faktum är att bikarbonatet även kan vara bra att ha i badrumsskåpet då det inte bara är hälsosamt för kroppen utan också bra för städning.

bakpulver

Du vet väl att bikarbonat och natriumvätekarbonat är samma sak? Men det ska inte blanda ihop med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det är ett typ av salt. Här ska vi ta reda på vad bikarbonatet kan användas till.

Må bättre med bikarbonat

bikarbonat fungerar utmärkt mot halsbränna. Människors magsyra har ett lågt PH-värde. bikarbonat Den måste ha det för att göra sitt jobb. Huskurerna är många.

Allt som behövs är en nypa bikarbonatet och lite vatten. Gör detta innan du äter. Användningsområdena för natriumvätekarbonat är många.

Om det inte är rent mår man inte bra

Huvudsaken är att det är rent i köket. Ta bort kalk enkelt med bikarbonat.

Det är lika enkelt att ta bort fettfläckar. Det är skonsamt för miljön. Om man ska städa med pulvret så är det bra att välja ett bikarbonat storpack som man får till ett bra pris och som räcker till flera månaders städbehov.

Vad är skillnaden på bikarbonat och bakpulver?

Till stora delar är det samma. Bakpulvret innehåller natriumbikarbonat, stärkelse och syra Det är oftast svagare än det rena.

Om du behöver bikarbonatet till jäsning i bakning så ska du tänka på att det räcker med mindre än vad som hade varit fallet med bakpulvret. 1 tesked räcker bra.

Men bikarbonatet kräver en syrlig ingrediens. Det kan vara filmjölk eller juice. Eller så kan du köra säkert och använda bakpulver.