Om du har bikarbonat hemma så är saken biff

Vissa saker måste man ju ha. Det är bra om man håller sig med det allra nödvändigaste. Som bikarbonat till exempel.

bikarbonat

Bikarbonat är en form av natriumsalt. Men kom ihåg att inte blanda ihop det med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det löses upp långsamt. Man använder sig av bikarbonatet på så många olika sätt men här ska vi se lite närmre på det där med hälsa för kropp och för hem.

Ta hand om din hälsa med bikarbonat

bikarbonat är ett bra botemedel mot halsbränna. Magsyran som kan ta sig upp i matstrupen har ett lågt PH-värde. dricka bikarbonat På så sätt kan den smälta mat och döda bakterier. Det finns många huskurer på detta område.

Allt som behövs är en nypa bikarbonatet och lite vatten. Gör detta innan du äter och inte efter så att du inte stör matsmältningsprocessen som behöver syran. Det finns andra användningsområden för natriumvätekarbonat också, man kan ju bleka tänderna.

Må bättre när det är rent

Huvudsaken är att det är rent i köket. Du kan bikarbonat köpa med syftet att blanda pulvret med ättika för att få till en smet som får bukt med bakterier såväl som med kalk.

Du kan ta bort fläckar lika lätt. Det är mycket effektivt. Vi rekommenderar att du köper storpack.

Vad är skillnaden på bikarbonat och bakpulver?

I grund och botten så kan man säga att bakpulver och bikarbonat är samma sak. I bakpulvret så finner vi natriumbikarbonat samt stärkelse och syra. Det är lite svagare.

Om du behöver bikarbonatet till jäsning i bakning så ska du tänka på att det räcker med mindre än vad som hade varit fallet med bakpulvret. Om det står 2 teskedar bakpulver så räcker det med 1 tesked bikarbonat för samma jäsningseffekt.

Tänk på att bikarbonatet kräver att man har en syrlig ingrediens i smeten. Lite filmjölk blir bra. Om receptet inte har någon syrlig ingrediens så kan det vara bättre att försöka få fatt i bakpulver för att få den rätta jäsningseffekten.