Så får du dansk citronvand utan att lämna Sverige

Alla blir inte avskräckta av dansk citronvand. Den dricks dag som natt. Men det går inte alltid att köpa den här typen av läskedryck i den lokala butiken.

Om du tillhör de som längtar efter smaken av dansk citronvand så ska du inte känna dig upprörd över att vara fast i Sverige. Danmark är inte ett måste. Du behöver inte ens gå ut. Det finns nämligen finfina smakessenser att beställa online.

citronläsk

Du kan beställa hem smaken av dansk citronvand till din läskmaskin.

Om du har en läskmaskin så är läsken enkelt ordnad. Då bestämmer du själv när du vill ha en läsk. Köp bara rätt smak och du är igång. Julmust mitt i sommaren och så Champis eller Pommac året om, eller tvärtom. Champis heter Fruktis i dessa sammanhang.

Klicka hem ditt exemplar av essensen dansk citronvand och njut av smaken. Du har alltid fräsch läsk hemma. Den tillverkas ju direkt när du startar maskinen. Sedan kan du bjuda alla som är intresserade.

Så gör du nyttigare läskedryck

Kanske borde man sluta med socker? Det är inte så. Om du vill skära ned på sockret kan du gör egen läskedryck.

Då styr du själv över det du stoppar i. Det smakar oftast bättre än vanlig läsk. hemläsk Det sänker dina läskkostnader avsevärt. Du kan jämföra priset per glas så ser du exakt vad det kostar.

Motsvarande produkter i handeln innehåller bara socker. Din hemma läsk är så mycket nyttigare och du kan vara kräsen. Ska det vara dansk citronvand så blir det så och inget annat!

Köp hem ett gäng smaker

Du vill ju inte vara utan dansk citronvand. Ingen får bli besviken beställ därför hem de smaker som är mest populära. Om du vill ha smaksatt vatten är det bara att ta fram smakerna.

Våga vara kreativ och skapa nya smaker. Du kan blanda och prova dig fram helt enkelt, se vad som fungerar. Resultatet kanske inte alltid blir bra. Du kan till och med skapa en essens som bara du känner till. Mängden kolsyra spelar också roll.

Du kan göra eget bubbelvatten. Du väljer själv hur sött du vill ha det. Genom att använda mindre essens än den rekommenderade dosen får du en mildare smak och det motsatta gäller om du har i mer.