Så gör du etiketter på rulle

Ibland behöver du etiketter snabbt. Att jobba med etiketter på rulle och en egen etikettmaskin kan vara mycket smidigare. Det går att trycka en mängd olika etiketter.

Det är enkelt men inte oproffsigt

klisterdekaler

Många blir förvånade över hur enkelt det är. Du kan till och med göra etiketter med streckkod. Det är inte svårt att etikettera. Det är något som alla kan lära sig.

Etiketter på rulle är roligt

Om du använder en bra maskin är det enkelt att lyckas med etiketter på rulle. Det finns billiga alternativ också. Prova att använda dem på kontoret.

Själva klistrandet av etiketterna kan ta lite tid. Du kan göra det själv eller använda maskinen. Självhäftande etiketter är enklast att hantera. Men du får inte skymma streckkodEN.

Så får du rätt etiketter

När det handlar om flaskor så måste etiketterna sitta fast. Man måste alltså välja rätt typ av etiketter på rulle. Etiketten måste vara vattenfast.

Tänk på formen också. Ska du applicera på en burk, ja då är det en annan femma. Den måste vara rak. Det måste ju gå att se vad det står.

Tryck själv

Det är en fråga som måste få ett svar. De flesta kan klara av det. En designer kan också göra det.

Men att tillverka själv ger oftast ett bättre resultat. Hos allt-fraktfritt.se hittar du allt du behöver för att lyckas.Med en Epson7500G etikettfärgskrivare kan du göra egna etiketter enkelt och snabbt. Etikettämnen på rulle Inget tryckeri kan göra detta.

Om du inte behöver så avancerad design finns Brother P-touch termoetikettskrivare. Gratis programvara ingår.

Med en Epson7500G skriver du etiketter med högre upplösning och fotokvalitet. Du kan forma etiketterna som du vill.

Att slippa hålla lager på färdigtryckta etiketter, att genomföra en ändring på etiketten på 1 minut, aldrig behöva kasta etiketter pga. Du kan få mycket billigare pris per etikett.

Men ibland så är det förstås så att man kan behöva ett tryckeri. Om upplagorna är större kan du behöva hjälp.

Ibland saknas utrymmet för etiketterna. Då kan man se den ökade kostnaden för denna bit på ett tryckeri som skälig. Att märka själv kan ändå löna sig. Det blir snyggare.