Se till att du har antibakteriell tvål hemma för effektivt virusskydd

Om du ska tvätta händerna så bör du se till att det är med antibakteriell tvål, nu mer än någonsin. För att skydda dig, tvätta händerna ordentligt med handtvål så att alla bakterier och virus dör. Alla sätt att skydda sig mot Coronaviruset är bra och då är handtvätt ett av de främsta vapnen. Antibakteriell tvål är ett av de främsta vapnen för att döda viruset, hämma spridning och att skydda dig.

Vilken antibakteriell tvål ska du använda i hemmet?

Antiseptisk tvål och handsprit finns i behållare på sjukhusen som kan användas fritt av besökare och personal. Hemma använder du troligtvis en annan typ av handtvål. Smittstopp Handtvål och andra liknande är tvålar som är effektiva och som rekommenderas.

smitta

Virus dödas inte med enbart handsprit men om du också tvättar händerna med en bra handtvål så får du tillsammans med handsprit ett fullgott skydd. Tack vare effektiviteten av bakteriedödande tvål så kan du lugnt köpa det även om handsprit är svårt att få tag på då de sålts slut. Så gör du för att välja rätt desinfektion för rätt virusskydd

Det är inte säkert att desinfektion med handsprit fungerar om du är förkyld. Alla medel har olika verkan. Utan ett bra virusskydd har vi inte mycket att sätta emot.

Ta inte lätt på desinfektion

Många inleder rutiner för desinfektion alldeles försent. Om du är van vid att alltid använda handtvål då du går på toaletten är det en mycket bra start. Det ger dig ett bra virusskydd.

bakteriedödande

När du tvättar händerna så håller du bakterier och virus borta. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. Det är ändå lätt hänt att föra med sig bakterier ut från badrummet.

Desinficera mer än dina händer för ett fullgott virusskydd

När vi drabbades av coronaviruset i Sverige var det många som trodde att det rörde sig om något som kan liknas vid influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

Vid pandemier hjälper sällan vanlig handdesinfektion. Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du använda den på alla ytor där du tycker att det behövs. Det ger ett virusskydd på flera sätt både i hemmet och på arbetsplatser.

Produkterna som du använder måste vara både säkra och effektiva

Nöjer du dig med att köpa apotekets handsprit? antiseptisk tvål Det är inte sant. Det är inte alltid säkert att använda handsprit mot virus. Du kanske litar för mycket på det virusskydd som du inte har.

Det handlar inte bara om att bli fri från virus. Välj skonsamma produkter som skyddar dig på riktigt. Prova med produkter som du faktiskt tål att använda. Var särskilt uppmärksam på det om du använder produkten ofta.

Nästa gång du ska välja produkter kan du köpa vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Nu finns Smittstopp och Forte handdesinfektion på nätet. Den kan du använda för dina händer.

Kolloidalt silver kan ätas när det torkat. Spraya på produkten och undvik att ha dem i karantän.

Bra desinfektion är användbart även i mer normala tider. Du kan ta med sprayen överallt.
Virus och bakterier dör endast om du använder flera hjälpmedel och inte endast handsprit så se till att komplettera med handtvätt, helst med antibakteriell tvål.

Det naturliga skyddet som huden på dina händer har riskerar att försvinna om du överanvänder handsprit och huden torkas ut och skadas. Långvarigt bruk kan ge sår och hudbesvär under månader framåt. En handdesinfektion som är katjonisk vattenbaserad är att föredra då det påverkar huden mindre.

En normal handtvål är fortfarande en bra produkt för dig att ha hemma, så var inte orolig! Om du använder rikligt med tvål och gnuggar med den över händerna under en halv minut får du ett bra virusskydd. Till och med mot Corona funkar det att vara noggrann vilket det ger ett bra virusskydd mot.

Desinfektion med antiseptisk tvål är det enda jag använder, är jag fel ute?

Pandemisk influensa kräver mer än bara desinfekterade händer. Det som avgör om du blir smittad är mer än detta med handhygien. Corona är knepigt då man inte alltid vet att man är smittad och kan därför vara smittbärare.

Vad du bland annat behöver lägga till utöver god handhygien är rengöring av ytor omkring dig. Om du inte rengör ytorna så kan du ändå riskera bli smittad även fast du rengjort dina händer.

Det effektivaste sättet att desinficera ytorna i ditt hem, vilket är det?

Man kan t.ex. rengöra enkelt med rengöringsmedel och trasor. Effektiviteten med att annars spraya med antibakteriellt medel bör ju kännas bättre och smidigare. På så sätt slipper man använda energin att med båda händerna göra rent varje yta eftersom du slipper gnugga med medel.

Du kommer åt alla ytor på ett bra sätt om du har en spray med bakteriedödande medel. När du handlat så är det då en bra idC) att spraya på allt så det desinficeras. Sprayen är lätt att ta med till bl.a. arbetsplatsen vilket är viktigt om ni är fler på mindre yta.

Det ätbara kolloidala silvret kan du använda över t.ex. frukt och grönsaker för att döda eventuella virus. Det finns en del aktörer som säljer kolloidalt silver och IONplus är den som många anser vara bäst.

Om du går eller åker någonstans så är det superviktigt att du skyddar dig med att ha medel med dig.

Handsprit är populärt att ha i väskan då det anses vara lätt att bära med sig. Handdesinfektion kan man också ta med sig på ett enkelt sätt, och de är generellt bättre. Antibakteriell tvål som är mer effektivt mot smitta skyddar dig vart du än befinner dig.