Spelberoende uppmanades spela mer och mer av Betsson tills han förlorat 6 miljoner skriver Konsumentverket

Betsson använde sin maktställning över spelmissbrukande kund.

En man som varit kund till Betsson i sju år har anmält spelföretaget till konsumentverket. Spelmissbruket utvecklades under 4 år tills mannen totalt förlorade kontrollen över sin ekonomi. Samtidig som spelberoendet eskalerade utsattes han för en “aggressiv reklam” från spelbolaget.

Mannen har stasat med högre och högre insatser, upp till 220000 kr per dygn. På några år förlorade han 6 miljoner och omsatte 134 miljoner, Enligt mannen har hans spelande varit så extensiv att han har haft “VIP”-status hos bolaget, och i marknadsföringen beskrivits som “en av deras mest lojala spelare”.

Betsson skickade ofta flera mejl i veckan eller varje dag och ringde upp honom om han vann med specialerbjudanden om mer spelande för vinsten. Erbjudandena var bonusar som ofta skulle omsättas 10-35 gånger. Mannen fick ofta kort tid på sig att spela upp bonusarna.

Då spelberoende är en psykisk sjukdom har ett spelföretag en maktställning över konsumenten, menar Konsumentverket. Spelbolaget Betsson har utnyttjat sin makt mot den spelmissbrukande konsumenten bedömmer Konsumentverket.

Spelföretagsreklam får icke utformas på ett alltför påträngande sätt enligt Konsumentverket. Extra sårbara grupper eller spelare får ej selekteras ut för spelerbjudanden. De e-brev som har sänts till mannen bör enligt konsumentverket kunna falla in under begreppet “övrigt aggressivt påtryckningsmedel” i marknadsföringslagen. Spelbolaget betsson förstod alternativt borde ha insett att mannen inte hade kontroll över sitt spelande, säger Konsumentverket.

Då allt sker online kan spelbolagen följa spelarens beteende i detalj. Det borde ge möjligheterna, menar konsumentverket, för spelföretagen att upptäcka spelberoende hos spelarna.

Nyhetsbyrån Siren har försökt få en kommentar av Betsson utan framgång. Ytterligare artikel finns på https://www.dagensmedia.se/marknadsforing/konsumentverket-ryter-till-mot-betsson-6807116

På webben blir det fler och fler som har bekymmer med Betsson

Betsson casino är i kamp med många fler än Konsumentverket.

Reklambyrån Reklamwebben I Svedala AB har en batalj på nätet för att få betalt för sin nota på 15 miljoner.
Ytterligare information finns på https://reklamwebben.com.

På olika spelarsajter på webben poppar det upp varningslistor för Betsson, att Betsson icke är att kunna lita på och att det kan vara en risk att inte få sin vinst ifall man verkligen skulle vinna en jackpott. Det är inte en sajt, snarare hundratals.

På konsument Europa förekommer det anmälningar publicerade som ej fått ut sina vinster. För att spela hos Betsson måste spelaren godkänna ett finstilt avtal på nästan 30 sidor. När man godkänt detta har Betsson laglig rätt att ifall man så vill beslagta spelarens samtliga pengar samt vinster, oberoende av summans storlek.