Ta chansen till att skydda miljön och gör ditt eget snus med glycerin

Visst är smak samt doft betydelsefulla när man tänker göra sitt eget snus, men det krävs andra betydelsefulla ingredienser också. Med glycerin så kan man lyckas med egen tillverkning av snus på så vis att man får längre hållbarhet och faktiskt också en bättre smak. En del sötma men framför allt har glycerinet en konserverande effekt.

Vad är egentligen glycerin och vad är glycerol?

Det står glycerin på en del produkter och samma användning av glycerol. Kan du vara säker på att det är samma sak? Ja, det är 2 namn för exakt samma produkt. Glycerinet är det gamla namnet på Glycerol.

propantriol

Glycerin kan om du vill kolla var mycket söt och tung, dessutom är den väldigt trögflytande och kokar bara vid hög temperatur. Det är glycerinet som ger ett vin dess fyllighet.

Glycerin har också ännu en positiv egenskap, det är fuktbevande och avdunstar inte. Därför används det bland annat i vattenlås eftersom det hindrar vattnet att avdunsta och ge dålig illaluktande luft.

Glycerol är vatten- och alkohol-lösligt men inte I olja. Då glycerinet är fuktighetsbevarande så används det ofta i hudvårdsprodukter, och det är egentligen av precis samma anledning som man använder det för snustillverkning.

Glycerolen är svagt söt och ger fyllighet och används av denna anledning ofta i viner. Den brukar också vara en del av oljor och fetter.

När du ska börja blanda egna snusblandningar är det viktigt att du bara använder glycerol som är godkänd för livsmedel. En variant kan vara glycerol för gummibearbetning och absolut inte ska förtäras.

Rätt kategori av glycerinet i ditt snus så är du på den säkra sidan.

Glycerolen förekommer i väldigt många hygienprodukter. Glycerolens goda bakteriehämmande egenskaper används till exempel i munsköljvatten. Vi vet redan att glycerin förbättrar fuktbeständigheten hos snus och att det ökar hållbarheten.
Vid snustillverkning är det viktigt att använda sådant som är avsett för interntbruk och i de rätta mängderna. Läs olika recept för att hitta den rätta balansen. Ingen bra idé att chansa hej vilt. Om du är novis inom snustillverkning rekommenderar vi att du letar upp ett säkert och beprövat recept om snustillverkning.

Glycerol finns att köpa på nätet till väldigt fördelaktiga priser.

Glycerin hittar du bland annat på Tradera och Prisad. Varierande storlekar från små till riktigt stora hittar du på allt-fraktfritt.se och hembryggning.se. På allt fraktfritt i förpackningar upp till 1350 kg (1000 liters IBC pallcontainer).

En extra fördel att handla online är att du alltid får dina varor hemskickade. Läs dina recept och planera sedan hur mycket du behöver handla. köpa glycerol billigt Det här är en produkt som man får god användning av inte bara då man vill tillverka snus hemma. Du blir glad av ditt goda snus och barnen blir glada av att du gör slime eller såpbubblor tillsammans med dem. Snus och Slime vilken kombination!