Välj en typ av desinfektion som fungerar väl som virusskydd

Du vet väl att desinfektion inte är det bästa valet? Det är inte så enkelt att varje form av ytdesinfektion för händerna fungerar på likvärdigt sätt. Utan ett bra virusskydd har vi inte mycket att sätta emot.

Det är viktigt med bra rutiner för desinfektion

Du måste använda bra desinfektion rutiner redan innan du får symtom. Har du bra rutiner för handhygien så är det ingen fara. Du får ett virusskydd som är konstant uppdaterat helt enkelt.

beställa

När du tvättar händerna så håller du bakterier och virus borta. Många tror att man inte behöver tvätta händerna. Glöm inte bort att du ändå rör vid ytor inne på toaletten.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

När vi drabbades av coronaviruset i Sverige var det många som trodde att det rörde sig om något som kan liknas vid influensa. Italien förstod dock ganska snabbt att det var frågan om någonting mycket värre än en influensa.

I dessa allvarlig fall hjälper det knappast med antibakteriell tvål. En antibakteriell spray kan du använda på många ytor. Det betyder att du får ett flyttbart virusskydd.

Produkterna som du använder måste vara både säkra och effektiva

Fall inte för handspritens lockelser. antibakteriell Men det här är inte helt sant. Det är inte säkert att handspriten biter mot virus. Kanske överskattar du då hur bra virusskydd som du egentligen har.

Bakterier och virus är inte allt. Handsprit kan torka ut din hy. Det kan vi inte rekommendera. Du måste vara extra noga om du smörjer in dig ofta.

Du vet väl att vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion fungerar lika bra som antiseptisk tvål. Produkter som Smittstopp och Forte handdesinfektion finns på nätet även om de är slut i andra butiker. Använd det till dina händer.

Kolloidalt silver är ätbart när det har torkat helt. Spraya på produkten och undvik att ha dem i karantän.

Bra desinfektion är användbart även i mer normala tider. Köp den så att du har den hemma.