Vinn på lotteri och lev längre

En vän till mig berättade för mig att människor var uppradade i 10- personers bredd till hennes butik där hon bland andra avyttrade lotto.

De ville köpa talonger till vad de hoppades skulle vara den vinnande talongen i ett Lotto med en jackpott på 112. 000. 000 Euro.

Hon berättade att mer än en-av -tre människor investerade sina surt förvärvade pengar för en möjlighet att bliva en vinnare.

När de flesta människor känner till att pengar ej ensamt kan ge lycka, verkar deltagandet för att vinna 112 miljoner Euro att ändå de flesta folk som i själva verket allaredan innehar tillräckligt med slantar är mer tilltalade utav tillgängliga mer.

Tydligen håller de mesta med Mae Wests iakttagelse: “Jag har varit rik och jag har varit arm.
Och burgen är bättre “.

Alternativt antagligen Spike Milligan slagit an en sträng när han sade: “Allt jag begär är en chans att bevisa att pengar inte kan göra jag lycklig”. Klicklänk till mer info

Jag antar det var den franska författarinnan Françoise Sagan som lär ha sagt ”Hellre rik och kry i baksätet på en Jaguar än arm och sjuk”.

Sjuttonhundratals filosofen Jean-Jacques Rousseau uppmärksammade vad de mesta av oss har kommit att inse: ”Rikedom är ej en fråga om att ha massor utav mycket, det handlar om att få vad du önskar ha”.

Samt John Ruskin (1819-1900) utmanade den centrala idén för hans tid (att det var något beundransvärt i att vara rik), genom att förespråka en annan art utav välstånd definierat i termer utav vänlighet, klokhet, sensibilitet samt gudsfruktan.

Pengar kanske inte kan inhandla fröjd eller kärlek (enligt Beatles, alltså), men det (pengar) kan inhandla ett bättre liv: rika folk lever nämligen längre än fattiga människor.

Forskning tyder på att människor med högre inkomster är lyckligare samt tenderar att leva längre än låginkomsttagare.
Också när källan till förmögenhet är en lotterivinst, ökas livslängden samt högre livskvalitet kan förväntas.

En undersökning utav lotterivinnare visade att slantar i sej faktiskt inte inhandlar veckor, månader, men flera år utav mer liv.

Det är förhållandet mellan pengar samt övriga saker som är nyckelfrågan, att avväga vad vi absolut ska för oss själva samt vad vi kan göra för övriga.

(Kan detta vara orsaken till att många Lotto-vinnare väljer att dela sina vinster? )

Mer än 2. 000 år efter att, sade Aristoteles att folk hade förstörts av sina pengar, men sade att det var besvärligt, om inte omöjligt, att göra goda gärningar utan några resurser.

Epikuros larmade oss om svårigheten att uppnå en harmoni emellan konkurrerande attraktioner.

Och franciskanermunken Justin Belitz betonade behovet av harmoni emellan vad han kallade de 7Fen-Finans, vänner, roligt, ana, fitness, familj samt formell samt informell utbildning.

Han uppgav att han förstod vad de gamle och andra har sagt i århundraden: ”Rikedom är mer än pengar. ”

Oavsett om du har vunnit alternativt delat på $ 112 miljoner Euro, försök att hålla allt i sitt sammanhang.

Även om man idag kan leva längre, och du idag är en vinnare, uttalar J. Paul Getty “Om man kan räkna dina pengar, ska du inte en giga dollar”.